Lean Six Sigma is een bewezen methodiek die verbeteringen oplevert van het bedrijfsresultaat en wereldwijd wordt toegepast door grote en kleine bedrijven. De aanpak die de focus heeft op de klant en tevens leidt tot kosten besparing, snellere doorlooptijden en zorgt voor betere klanttevredenheid.  Door middel van Lean Six Sigma wordt een organisatie continu verbetert en is een handzaam framework voor uw organisatie.

Hoe werkt het precies?

Lean Six Sigma is gericht op het verminderen van het aantal processtappen in uw organisatie, door middel van Lean Six SIgma worden processen voorspelbaar gemaakt. Volgende elementen zorgen daarvoor:

Kwaliteitsverbetering

Voorbeeld van kwaliteitsverbetering: werknemers opleiden en zelf in staat stellen om processen te verbeteren.

Doorlooptijdverkorting

Bron van het probleem aanpakken door middel van DMAIC methode, zodat problemen en processen verbetert kunnen worden.

Betere bedrijfsresultaten

Door processen te verbeteren worden uiteindelijk ook bedrijfsresultaten verbetert. Daardoor worden echte doelen bereikt zoals kosten besparing, snellere doorlooptijden en zorgt voor betere klanttevredenheid.

Lean Six Sigma Opleidingen

Lean Six Sigma is onderverdeel in een aantal verschillende niveau (belts). Deze belts net zoals bij karate hebben allemaal hun eigen niveau en stijgende volgorde van White Belt naar Master Black belt. Green belt en Black belt hebben de focus op projectleiders. Elke niveau heeft zijn eigen vaardigheden en elementen die specifiek terugkomen in de opleidingsniveau’s. De opleidingen voor Lean Six Sigma worden aangeboden door verschillende organisatie zoals Lean Six Sigma Groep. De opleidingen kunnen verschillend zijn van tijdperiode en het is ook afhankelijk van niveau. Om aan te tonen dat je competent bent aan desbetreffende Lean Six Sigma onderdeel moet je je laten certificeren.

 

 

Comments